Известие

Collapse
No announcement yet.

температура на колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• температура на колата

Здравете имам следното питане .
    Като загрее колата каква температура трябва да държи?

Защото на цифреблата са 40-80-120 и чертички за останалите деления.
    Мойта загрява над 80 и така си седи ? това нормално ли е ?
    Съжалявам за тъпите въпроси но, все още се уча..
    EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

ако стои на 80 и малко над цифричката е перфектна ако извън града пада на 60 си за термостат
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
    Alfa Romeo 145 1.4 16v
    BMW 520i E39

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
      ако стои на 80 и малко над цифричката е перфектна ако извън града пада на 60 си за термостат

Седи малко под 100 ако приемем че делението преди 120 е 100.
      т.е някъде около 90
      EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Comment

Колега, виждам ,че си нов във форума, но все пак ще е добре занапред да използваш търсачката повече Точна за твоя въпрос има поне 5-6 теми.. ето няколко :

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...E3%F0%FF%E2%E0

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...E0%F2%E5%EB%FF

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...ighlight=#9855

Лек ден
        97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
        02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
        Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

както казва колегата, стои ли на 80 и малко над тях, значи си е добре
          AlfaRomeo 145 1.3
          Opel Astra 1.6 ecotec

Comment

а моята седи малко ама много малко след 60 извън града, това добре ли
            мойте бай майстори ми казажа че е добре и термостата бил летен, а на зима ще сложим зимен
            Alfa 145 1.6 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от kanzlera
              мойте бай майстори ми казажа че е добре и термостата бил летен, а на зима ще сложим зимен
              Глупости Смени майсторите.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Лелеее, кви идиоти "майстори" има - за термостат си 100% 30 и неколко лева в твоят случай.
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Незнам ама мойе аверче кара фиат Браво 1.6 16V и неговата загрява толкова извън града, казва че му било нормалко
                  Незнам какво решения да взема, че сигурно от тава ми дава и голям разход 11 газ извън града, без да я гоня
                  Alfa 145 1.6 BOXER

Comment

Незнам ама мойе аверче кара фиат Браво 1.6 16V и неговата загрява толкова извън града, казва че му било нормалко
                    Незнам какво решения да взема, че сигурно от тава ми дава и голям разход 11 газ извън града, без да я гоня
                    не знам до колко си запознат с двигателите с вътрешно горене, но при тях има една особеност и тя е, че нормалната работна температура е не по - малко от 80 градуса. Това важи за всички двигатели от трактора - до Алфите ,
                    AlfaRomeo 145 1.3
                    Opel Astra 1.6 ecotec

Comment

Тя може и затова да ми гори много, защото като работи студена, МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, май съм за термостат
                      Alfa 145 1.6 BOXER

Comment

Хора тая моята кола карам я в града и загрява на 90 градуса но много бавно, но като изляза извън града на 2км. пода на 65 и до там, КАКВО ДАПРАВЯтермостат ли е това
                        ПОМАГАЙТЕ !!!!!!
                        Alfa 145 1.6 BOXER

Comment

За хората които се притесняват за термостат си:
                          Най-добрия вариант е да се свали термостата(20-тина минути) и първо да се види дали не е зациклил в отворено положение.
                          Ако е - смяна
                          Имаше и някакъв номер да се провери дали не е зациклил отворен и със пипане по самите тръби към радиатора, беше нещо от сорта че при 40-50 градуса на колата тръбите-гумените, трябва да не са топли , тоест термостата е в затворено положение и вода не се върти през него.

Ако не е зациклил(и сте го свалили вече) , може да се провери с уред за измерване на темпераурата и тенджера на котлона с вода, на колко отваря малката клапа и на колко голямата на термостата, имаше някъде из форума правилните стойности.
                          Може да ви е дава грешни показания и датчика на таблото.
                          Или да ви отваря на по-ниска температура самия термостат.

А и още нещо ако го сваляте сами, преди това си набавете скобички за стискане на тръбите, че някой от тях се чупят при сваляне.
                          146 ti rosso 96г.

Comment

добре де тази температура от клипчето неми се струва нормална http://youtube.com/watch?v=Gy9XwdM1ZwM
                            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                            sigpic

Comment

Хора тая моята кола карам я в града и загрява на 90 градуса но много бавно, но като изляза извън града на 2км. пода на 65 и до там, КАКВО ДАПРАВЯтермостат ли е това
                              ПОМАГАЙТЕ !!!!!!
                              Както каза някой по-горе: Има много теми по въпроса, потърси.
                              А аз имах същия проблем като теб и си беше точно термостата.
                              146 1.6 Boxer '96

Comment

Working...
                              X